top of page

We gaan naar het European Show Contest!We hadden erover gedroomd, het stiekem gehoopt, maar nooit verwacht. Afgelopen weekend wist onze club een ticket voor het European Show Contest in de wacht te slepen. Demo JO May Kiss The Bride met Domien, Evelyne, Helena, Lotte, Maarten en Mackenzie eindigde op een geweldige vierde plaats en mag daardoor België vertegenwoordigen op het EK, begin december in Mechelen.


In een zeer sterk deelnemersveld van 18 teams traden liefst drie Jumping Onions-demo's aan. JO Cabaret (An-Sofie, Falke, Farah, Hanne, Stien en last minute invaller Lauren) zorgde voor een primeur door met kleurrijke pruikjes te springen en ze vooral vier minuten lang op te houden. Onze Moulin Rouge-dames haalden hun zwoelste moves en verleidelijkste blikken boven en eindigden daarmee op een knappe twaalfde plaats.JO Halloween (Alanah, Aukje, Cato, Pauline en Pieter-Jan) moest het dan weer hebben van hun meest angstaanjagende blikken. Als duivels uit een doosje zorgden ze voor een duistere sfeer in Sint-Martens-Latem. Hun lage foutenlast en verrassende formaties werden door de jury beloond met een zeer mooie tiende plaats.En er eindigde nóg een Jumping Onions-team in de top tien. Domien, Evelyne, Helena, Lotte, Maarten en Mackenzie brachten met JO May Kiss The Bride een ode aan de oer-Vlaamse huwelijksfeesten. 't Smidje, de Macarena, de Indianen- en de Kuskesdans: ze passeerden allemaal de revue in het touw. Het absolute hoogtepunt was de eind-single rope op Les Lacs du Connemara, waarop tientallen zakdoeken de lucht in gingen. Met amper drie fouten brachten ze de meest 'cleane' routine van de wedstrijd. Maar genoeg om in de top vijf te eindigen? Dat leek te mooi om waard te zijn. En toch, de bruiden en bruidegommen eindigden op een zeer knappe vierde plek en selecteerden zich daarmee voor het European Show Contest op 4 december in Mechelen.


Het EK wordt meteen de laatste wedstrijd van het team, want alle skippers zeggen dit seizoen de competitie vaarwel. In Het Laatste Nieuws doen onze bruiden en bruidegommen hun verhaal.


Meer info over het EK vind je binnenkort op onze website en sociale kanalen.ความคิดเห็น


Recente berichten
bottom of page