top of page

Heropstart competitie (-13 jaar)

Goed nieuws voor onze jongste competitiespringers. De sportdienst van Aalst zet het licht op groen voor indoorsporten onder de 13 jaar. Vanaf zaterdag 5 december hernemen we daarom gedeeltelijk onze lessen voor wedstrijdskippers van geboortejaar 2008 of later.


Concreet verwachten we alle Mini’s en de meerderheid van de Beloften vanaf 5 december opnieuw twee keer per week op training. Jammer genoeg kunnen we ‘ouwe rotten’ Aukje, Jelina, Pauline en Pieter-Jan momenteel nog niet in levenden lijve aan het werk zien, maar jullie coaches houden je ongetwijfeld online in conditie. Hieronder het nieuwe, tijdelijke lessenrooster.


Mini’s

  • Vrijdag 18.30-20.30 uur (Denderdal)

  • Zaterdag 10.30-12 uur (De Schreef)


Beloften (-13 jaar)

  • Woensdag 18.30-20.30 uur (Denderdal)

  • Zaterdag 9-10.30 uur (De Schreef)


Sporthal Denderdal: Kortestraat 21, 9320 Erembodegem

Sportcentrum De Schreef: Sint Jozefstraat 20, 9300 Aalst


De lessen op zaterdag vinden tijdelijk plaats in Sportcentrum De Schreef, maar zodra De Ommegang z’n deuren opent, verhuizen die trainingen naar Lede. Op basis van de informatie van de gemeente zal dat hoogstwaarschijnlijk pas mogelijk zijn vanaf januari.

Wanneer de Leedse sportzalen opnieuw openen, bekijken we ook of we weer naar drie trainingen per week kunnen schakelen en de recrealessen kunnen hernemen.

 

Nieuwe wedstrijdkalender


De tweede lockdown heeft ook een serieuze impact op de wedstrijdkalender. Gymfed hoopt midden december alle nieuwe data te communiceren, maar dit weten we intussen al:

  • De individuele masterwedstrijden (ook diegene die werden afgelast in november) zullen doorgaan in februari of maart.

  • De teamkampioenschappen schuiven op naar april en mei.

  • De demowedstrijden van mei worden geannuleerd.

  • Op internationaal niveau wordt het WK in de zomer voor het tweede jaar op rij afgelast.

 

Ouders blijven buiten


Alle veiligheidsmaatregelen in de sportcentra (kleedkamers en cafetaria gesloten, coaches dragen mondmasker en houden afstand, touwen ontsmetten na gebruik…) blijven gelden. Nieuw is dat ouders de sportcentra niet meer mogen betreden en hun kind buiten moeten afzetten en ophalen. Eén van de coaches zal hen steeds opwachten aan de deur.

Momenteel starten we enkel de competitie op, de recreatieve lessen blijven nog even geschrapt. We hopen dus dat jullie het goede voorbeeld tonen en ropeskipping binnen enkele weken opnieuw mogelijk maken voor iedereen. Op basis van de lessen in september en oktober hebben we daar het volste vertrouwen in.

Comments


Recente berichten
bottom of page