top of page

Weldra wedstrijd: Provinciale voorronde A-Masters 16+


Een ropeskippingwedstrijd, het is alweer geleden van 8 maart. Toen zaten onze skippers en supporters nog gezellig naast elkaar in een Oudenaardse sporthal, amper beseffend dat het BK van het weekend erna — en bijgevolg alle andere competities van het seizoen — afgelast zouden worden. Maar kijk, op 17 oktober komen onze 16+'ers als eersten weer in actie op de masters. Al zal het u niet verbazen dat de wedstrijden er dit seizoen anders zullen uitzien.

Provinciale voorronde A-Masters 16+?

  • Provinciale voorronde: Sinds dit seizoen komen onze skippers uit in provinciale — en niet langer interprovinciale — voorrondes, waarin ze het enkel opnemen tegen skippers uit Oost-Vlaanderen.

  • Masters: Tijdens de masterwedstrijden worden drie individuele proeven afgewerkt: een snelheidsproef gedurende 30 seconden, een uithoudingsproef gedurende 3 minuten en een freestyle op muziek.

  • 16+: Er is een apart klassement voor junioren (16-18 jaar) en senioren (19+ jaar), zowel voor meisjes als jongens. Deze leeftijdscategorieën zijn licht aangepast tegenover vorig seizoen. Aangezien er afgelopen zomer geen WK was, besloot Gymfed geen enkele skipper te laten 'overgaan' naar een oudere groep en hen zo evenveel kansen op een internationale selectie te bieden.

  • A-niveau: In het A-niveau kunnen skippers zich selecteren voor het Belgisch kampioenschap op zaterdag 14 november. De 15 beste junioren en senioren van het land komen daar in actie. Na afloop van de PK's worden alle resultaten gebundeld tot één allround-ranking. Ook de 5 beste skippers per onderdeel selecteren zich voor het BK.

 

Waar en wanneer?

De provinciale voorronde Oost-Vlaanderen vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2020 in Wuustwezel.

Sporthal Wuustwezel

Slijkstraat 5, 2990 Wuustwezel

Onze club springt in sessie 1, tussen 9 en 12.30 uur. Na afloop van die sessie moeten alle skippers, coaches en supporters de zaal verlaten, tenzij een skipper op dat moment in de allround-top 3 staat.

Meer info en het wedstrijdschema vind je op deze link.

 

Wie neemt deel?

RSC Jumping Onions wordt op de A-Masters vertegenwoordigd door drie skippers. Veel succes!

  • Axelle Naert (1996, senioren)

  • Falke Van Hauwermeiren (2005, junioren) — enkel freestyle

  • Evelyne Venneman (2004, junioren)

 

Beperkt publiek

Alsof de technische aanpassingen ten opzichte van vorig seizoen nog niet genoeg waren, gooide ook het coronavirus roet in het eten. Ropeskippingwedstrijden zullen voorlopig nog niet toegankelijk zijn voor het grote publiek.

Per skipper wordt slechts één supporter toegelaten. Daarnaast krijgen enkel coaches en juryleden toegang tot de sporthal.

Hoe graag je ook wil supporteren voor onze skippers, momenteel is het niet mogelijk om in levenden lijve af te zakken naar de wedstrijd.

 

Hoe kan ik tóch de wedstrijd volgen?

  • Gymfed-app: In het menu 'Livescores' kan je de speed- en freestyleresultaten tijdens de wedstrijd volgen. Je komt er ook te weten wie op dat moment aan de leiding staat.

  • Instagram: Op onze Instagram Story delen we tijdens de competitie sfeerbeelden en resultaten.

Recente berichten
bottom of page