top of page

Welkom Criss & Cross!


Als lid van RSC Jumping Onions ben je ze ongetwijfeld al tegengekomen in ons clublogo of op de lichtblauwe t-shirts: onze twee ajuinmascottes. Al meer dan twintig jaar gingen zij naamloos door het leven, tot nu, want jij bepaalde hoe de twee uitjes zouden heten!

Onze rope skippingclub werd in 1997 opgericht en al vrij snel werd de naam Jumping Onions (verwijzend naar de roepnaam van de Aalstenaars) vergezeld van een bijpassend logo, dat door onze toenmalige lesgeefster Kim Plasschaert werd ontworpen. Aanvankelijk was de springende ajuin nog alleen, zoals je kan zien op onze eerste wedstrijdoutfits.

In 2010 kreeg de eenzame ui gezelschap van zijn broertje. Het ontwerp waarin de twee Chinese Wheel springen is van de hand van oud-lid Marie Brackeniers.

Na een naamloos bestaan van meer dan twintig jaar gingen de ajuinen op zoek naar een naam. En daarvoor deden ze een beroep op alle skippers en sympathisanten van RSC Jumping Onions. De vier beste inzendingen (Criss & Cross, Alosto & Leda, An & John en Rob & Skip) namen het tegen elkaar op in een Facebookpoll. Criss & Cross - het voorstel van voormalig lid Rozalie De Quick - kwamen als winnaars uit de bus, na een nek-aan-nekrace met Rob & Skip, de inzending van onze nieuwe mini Fien Molly. Welkom Criss en Cross!

Recente berichten
bottom of page