top of page

Als 't aan MEI ligt...


In mei staan twee dagen volledig in het teken van rope skipping en entertainment! Op zondag 13 mei organiseert onze club in samenwerking met Gymfed de jaarlijkse Democup: de hoogmis van de Belgische rope skipping. Om 14:00 start de provinciale voorronde, waarin 15 teams uit Oost- & West-Vlaanderen het tegen elkaar opnemen met een spectaculaire demo-oefening. Ook ons eigen demoteam, JO BELCHIQUE, treedt aan in die provinciale wedstrijd. Op het einde van de namiddag komen we uiteindelijk te weten welke teams zich konden selecteren voor de avondfinale. In dat Belgisch Kampioenschap nemen de beste vijf teams uit Oost- en West-Vlaanderen het op tegen de beste vijf uit Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. De inzet is er nog hoger: de winnaar van het BK Democup mag België deze zomer immers vertegenwoordigen op de World Cup in Shanghai!

De Democup gaat door in het gloednieuwe Sportcomplex Schotte in Erembodegem. Tickets voor het PK en/of BK zijn enkel online te verkrijgen op de onderstaande links. Skippers van RSC Jumping Onions krijgen op vertoon van hun online lidkaart bovendien gratis toegang! Ook kinderen onder de twaalf hoeven geen inkom te betalen.

 

Twee weekends later verhuist de Jumping Onions-showcaravaan naar De Ommegang in Lede, waar we naar jaarlijkse gewoonte het seizoen afsluiten met een wervelende slotshow. Dit jaar staan dromen en wensen er centraal met het thema ‘Jumping Onions Dreams’. Kom jij met ons meedromen op zaterdag 26 mei?

De show begint om 20:00 en de deuren gaan open om 19:30. Voor de slotshow werken we niet met een voorverkoop, maar betaal je aan de kassa €5 inkom per persoon. Tieners en studenten betalen €3, kinderen jonger dan twaalf zijn gratis. De skippers zelf verwachten we al om 15:30 voor de generale repetitie.

Als ’t aan mij lag, wist ik wel waarheen in mei!

Recente berichten
bottom of page