top of page

Kom naar de Democup in Schotte!

Omcirkel zondag 13 mei maar in je agenda, want dan verzamelt de Belgische rope skippingwereld in het gloednieuwe sportcentrum Schotte in Erembodegem. We starten de dag met het PK Miniteams Double Dutch, de laatste teamwedstrijd voor onze jongste competitiespringers. Na de middag herschikken we de sporthal tot een heuse show-arena, waarin verschillende demoteams strijden voor de Belgische titel én een ticket voor het WK in Shanghai.


De Democup is het jaarlijkse slotevent van de Belgische rope skippingcompetitie. In een routine van zes tot acht minuten brengen de verschillende demoteams, bestaande uit acht tot zestien skippers, alle onderdelen van rope skipping naar voren. Op zondagnamiddag nemen de teams uit Oost- & West-Vlaanderen het tegen elkaar op in de provinciale voorronde. De top-vijf uit die wedstrijd stoot door naar de avondfinale, waarin ook de beste vijf teams uit Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg aantreden. De uiteindelijke winnaar van die avondshow mag zich een jaar lang Belgisch kampioen demo noemen. Bovendien krijgt het winnende team een ticket voor de World Cup, deze zomer in Shanghai.

 

Planning zondag 23 mei 2018:

9:00 - 11:00: PK Miniteams Double Dutch Oost- & West-Vlaanderen (Deuren: 8:00)

14:00 - 17:35: PK Democup Oost- & West-Vlaanderen (Deuren: 13:15)

19:15 - 22:10: BK Democup (Deuren: 18:30)

Locatie: Sportcentrum Schotte, Kapellekensbaan 8 9320 Erembodegem (Aalst)

 

Wil jij er graag bijzijn? Op de onderstaande links kan je verschillende tickets bestellen.

Let op: Gymfed-leden dienen hun lidkaart te tonen bij de ingang!

Gratis toegang:

  • Deelnemers aan het PK Democup Oost- & West-Vlaanderen krijgen gratis toegang tot het BK Democup, ook wanneer zij zich niet konden selecteren. Hetzelfde geldt voor de deelnemers aan het PK Antwerpen, Vlaams-Brabant & Limburg. Zij dienen echter wel te betalen voor het PK Democup Oost- & West-Vlaanderen.

  • Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven ook niet te betalen.

  • Skippers van RSC Jumping Onions mogen gratis binnen op vertoon van hun online lidkaart (te downloaden op www.gymfed.be).

Met een ticket voor de Democup (zowel PK als BK) mag je ook gratis binnen op het PK Miniteams. Supporters die enkel in de voormiddag komen, betalen aan de kassa de normale wedstrijdprijzen (€5 voor niet-leden / €3 voor leden).

Recente berichten
bottom of page